Menu
Your Cart

Minimum orderbedrag


e-Stocklots.be hanteert een minimum orderbedrag van 10 € excl. verzendkosten.


Waarom is er een minimum orderbedrag?
Heel simpel, omdat het anders niet lukt. Sterker nog, op kleinere bestellingen moeten we vaak zelfs geld toeleggen. Omdat we willen dat e-Stocklots nog heel lang bestaat en jullie bij ons kunnen blijven bestellen is er een minimum orderbedrag van 10 €.


Maar dat is toch niet in een gewone winkel?
Klopt, maar een webshop werkt heel anders dan een fysieke winkel. In een gewone winkel pak je zelf de producten die je wilt kopen en hoeft het ook niet verzonden te worden. Bovendien verkopen wij veel producten die maar een paar cent kosten, dat is in de meeste winkels ook niet het geval.


Even uitleggen met een voorbeeld.
Stel je koop enkel kleine uitdeelcadeautjes met een ordertotaal van 4,99 € met 5,49 € verzendkosten. Wij ontvangen dus een totaal van 10,48 €.
Over alles wat verkocht wordt moeten wij 21% btw afdragen, in dit geval 1,82 €.
Je bestelling moet verzonden worden en gemiddeld kost dat 4,50 € aan verzendkosten (levering postkantoor/postpunt) via Bpost.
Jouw bestelling moet verpakt worden en voorzien van een label, stevige verzenddozen voorzien met opvulmateriaal en tape kosten gemiddeld 0,45 €.
Je betaald jouw order online en voor iedere online betaling moeten wij 0,25 € betalen.

Van de 10,48 € is nu nog maar 3,46 € over.

Dan gaan de kosten er nog af voor de inkoop van de producten die je besteld hebt, degene die de order inpakt moet salaris krijgen en de belastingdienst moet ook betaald worden!

Op een order van 10,48€ mogen we dus blij zijn als we 2,5 € overhouden. Maar ook dit is nog geen winst. Voor het runnen van een webshop maak je natuurlijk nog veel meer kosten (software, hosting, brandstof, huur, verwarming, marketing, enz.). Orders die nog kleiner zijn kosten ons zelfs geld want ook hier moet gewoon btw en verzendkosten op betaald worden. Er komt dus nogal wat bij kijken!


Wij hebben dit jaren uitgesteld en snappen heel goed dat dit soms vervelend is maar hopen dat ook iedereen snapt dat we alleen door kunnen blijven gaan als bestellingen iets opleveren in plaats van kosten!


Er zijn super veel speelgoedjes of knutselmaterialen in de shop om je winkelwagentje mee te vullen dus zou ik zeggen heel veel plezier met het uitzoeken.


Mvgr,

Nico namens het e-Stocklots team


Bel: 0498 - 80 12 79
Van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 - 17:00 helpen wij u persoonlijk verder via de telefoon.
Bestelling afhalen
Haal gratis jouw bestelling af. Ons adres is Hasseltsebaan 186, 3940 Hechtel. Wel even een afspraak maken.